Risici:

 

Tatoveringer indebærer altid en risiko for infektioner eller andre komplikationer da huden penetreres og tatoveringen til at starte med er et åbent sår. Vi har alle forskellige hudtyper og der kan forekomme afvigelser i reaktionerne i huden. Det er dog yderst sjældent, der opstår alvorlige problemer.

Det vigtigste i forhold til en problemfri heling er, at du sikrer dig en god hygiejne både hos din tatovør og i din egen behandling af tatoveringen efterfølgende.

Infektion:

Infektion eller betændelse i tatoveringen viser sig ved voldsom rødmen, smerter, materie eller gullig væsken fra såret.

Dette kan forebygges hvis du husker at pleje din tatovering efter anvisningerne. Skulle uheldet alligevel være ude, kan du kontakte butikken eller egen læge for hjælp til behandling.

Allergi:

Hudallergi over for indholdsstofferne i tatoveringsfarver ses kun sjældent. Den viser sig som vedvarende rødme, hævelse eller kløe i tatoveringen. Den farve man oftest ser reaktioner på er rød og røde blandingsfarver.

Kløe:

Kløe i større eller mindre grad er en helt normal del af helingsprocessen, dette er ikke et tegn på allergi.

Udflydning:

Udflydninger af farven resulterer i en farvet skygge rundt om tatoveringen. I nogle tilfælde kan man i helingsperioden få et blåt mærke på tatoverings området. Der er kun tale om en udflydning af farven, hvis det ikke forsvinder efter et par uger.

Nogen steder på kroppen er risikoen større end andre, spørg evt din tatovør til råds.

Graviditet:

Det anbefales ikke man bliver tatoveret når man er gravid eller ammer, da der kan være en lille risiko for farvestofallergi hos barnet.

 

Læs miljøstyrelsens bekendtgørelse om tatoveringsfarver i link til højre.

 

Hos Fair Tattoo bruges der kun sterilt og EU godkendt engangsudstyr. Alle farverester, handsker, papir mm. bortskaffes efter brug.